We provide high quality, classic, luxury sneakers. And all of this at an affordable price. No compromises.

Meer over Parbleu

Our Philosophy

Our brand, Parbleu, was established with one mission in mind:
To provide high quality, classic, luxury sneakers. And all of this at an affordable price. No compromises.

From our experience in the footwear industry, we knew that the price a customer paid was simply not in balance with the cost price. Why? Because there were too many people who needed to benefit from each product sold: designers, shoe manufacturers, brand owners, distributors and retailers. The result? A disproportionate quality/cost relationship. Or to put it simply – an overpriced product. So, what if we could change the way we sell our footwear? Develop luxury sneakers without the designer price-tag. The best sneakers around at the best price too. And so Parbleu Footwear was borne in 2017.
  • Unparalleled Price point quality ratio
  • Handmade in Portugal
  • Strong Distribution
  • Full leather lining in all shoes
  • Luxury all white box & dust bag
 

Designed, Tested & Approved!


"Een frisse jongeman die bij een wereldmerk vertrok om eigen sneakers te gaan maken, daar wilde ik meer van weten. Dat het lanceringsfeestje was op een plek aan de gracht waar ik dierbare herinneringen aan koesterde, hielp alleen maar om mijn opwachting te maken bij de kraamvisite van Parbleu.

De naam, gebaseerd op een uitroep van een personage uit Olie B. Bommel, rechtvaardigt om Parbleu uit te roepen tot ‘gentleman sneaker’. Christiaan Berg, de gedreven oprichter, snelde met allerlei modellen en kleuren op mij af. De handgemaakte Ugolini’s gingen uit en gebroken witte sneakers in canvas tooien sindsdien mijn maatje 43.

Waarom ik hecht aan deze sloffen? Niet vanwege de kleur of de €165 die meneer vraagt. Wel omdat het na talloze andere merken de eerste sportschoen is waar ik niet in zweet (en geloof mij, ik hou niet van onesthetisch zweet, zelfs niet met sport) en de pasvorm en het voetbed een goede leestenmaker verraden. Maar los van al die objectieve overwegingen koop je Parbleu ook en vooral omdat het een Hollands merk is van een Hollandse jongen die zoiets als een Amerikaanse droom koestert: de wereld veroveren met een sneaker waar je van gaat zweven. "
JORT KELDER

Andere merken